Elnyert pályázataink - Vékafa

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

 

Kedvezményezett neve:
VÉKAFA Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság • a projekt címe: Termelési kapacitásbővítés a VÉKAFA Bt-nél • a szerződött támogatás összege: 35 375 984 Ft • a támogatás mértéke (%-ban): 70 % • a projekt tartalmának bemutatása:CSATOLVA • a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult.
akkor a tényleges befejezés): 2017.02.28.
• projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-01451.

A projekt keretében megvalósult a VÉKAFA Bt. kapacitásbővítő beruházása.  A vállalkozás növelni tudja a termékek hozzáadott értékét, költségeivel képes racionálisabban gazdálkodni.  A fűrészipari kapacitás bővítése lehetséges az új faipari gépek beszerzésével. A vállalkozásnak minőségi termékek gyártására és profilbővítésre van lehetősége. A fejlesztés biztosabbá teszi a cég térségben és a piacon elfoglalt helyzetét, mely hozzájárul a munkavállalók munkahelyének stabilabbá válásához. A vállalkozás többletforrásokhoz való hozzájutása, technológiájának fejlesztése, és a működési környezetük javítása, hozzájárul a hozzáadott-érték növekedéséhez. A kapacitásnöveléssel lehetővé vált a piaci pozíció megerősítése, mennyiségi termelés növelése. A  vállalkozás hosszú távú piaci stratégiája megvalósítható, mely nem más, mint a termelési profiljának kibővítése.
 
Az eszközök beszerzésével a vállalkozás alacsonyabb önköltségen, kedvezőbb munkaerő felhasználással tud termelni,  az árbevétel jelentősebb része marad a vállalkozásnál.  A projekt keretében a megnövekedett vevői igényeket kielégíteni képes kapacitás bővítés valósult meg, javult a versenyképesség, a hatékonyság, a szervezettség. Ehhez mindenképpen szükséges volt az anyagmozgatáshoz beszerzett gépek és kapcsolódó ingatlan korszerűsítése.
 
A projekt fő célja a versenyképesség javítása a fejlesztéssel megvalósult. A vállalkozás gazdasági teljesítménye erősödött, az eszközellátottság javult. A fejlesztés eredményeként a hazai és nemzetközi elvárásoknak megfelelő, a faipari termékek gyártáshoz szükséges korszerű háttér került kialakításra.
         
A   projekt keretében  megvalósult:
  
-   Domain név regisztráció és hozzá tartozó webtárhely létrehozása. A   vállalkozás honlapjának kialakítása.
 
-   PWR 402   típusú kéttengelyes sorozatvágó körfűrész beszerzése. A sorozatvágó a   fűrészárú hosszanti felvágására szolgál.
Az eszköz be és kihordó szalaggal   rendelkezik. A főmotor teljesítménye 2 x45 kW., előtolás sebessége 4-24 m/perc.
A gép iránylézerrel felszerelt.
            
-   Nardi K200-as szárítóberendezés EUR-EPAL raklapokhoz   méretezve beszerzése.  A berendezés   teljes automata, egységei fűtés, szellőztetés, levegő párásítása,   ventilátorok ki-be kapcsolása. Komplett alumínium szerkezet, üveggyapot   szigetelés.
LEO 3000 számítógépes vezérlés a teljes szárítási ciklus   programozásra számítógéppel, monitorral és nyomtatóval.
            
-  A 10/9 helyrajzú számú ingatlan korszerűsítése . A   korszerűsítés során sor került a nyílászárók cseréjére, a tető csapadékvíz   elleni szigetelése 2 rtg-ben, az ereszcsatornák lefolyók cseréje, az aljzat   kiegyenlítésére.
       
-   Hyundai 20DA-7E Diesel targonca beszerzése. Hyundai Heavy diesel üzemű targonca 2 tonna teherbírású TS 470-as oszloppal, villa oldalmozgatóval. Emelési magasság 4740mm, oszlop döntése előre hátra 6/10 fok. Teljesítmény 42 Le/2400 fordulat. Haladási sebesség 20 km/ó.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz